Üzleti infokommunikációs, digitalizációs Tőkealap – GINOP-8.2.5-17

Az Üzleti infokommunikációs, digitalizációs Tőkealapcélja a fejlődőképes hazai kis- és középvállalatok versenyképességének további növelése új digitális technológiák bevezetésével, fejlesztésével, vállalati folyamatuk új, magasabb szintű alapokra helyezésével hatékonyságuk javítása érdekében.

ginop palyazatok 2022 kkv - Web N Drop -

Bruttó 10 Milliárd Forint keretösszegből

A program olyan mikro-, kis- és középvállalkozások számára kínál kockázati tőkét, amik magas növekedési potenciállal rendelkeznek és technológiai fejlesztéseket szeretnének eszközölni. A finanszírozások révén lehetővé válik a vállalkozásoknál a termelési, szolgáltatási vagy kereskedelmi folyamat új alapokra helyezése.

A legfontosabb időbeli keretek:

  • Legkésőbb 2023.12.31-ig lehet pályázni
  • Legkésőbb 2029.12.31-ig lehet a költségeket az alapra terhelni
  • A tőkealap futamideje 12 év

Az induló vállalkozásnak nyújtott támogatás és a csekély összegű támogatás esetében nincs kötelező előírás a magánforrás bevonására. Ugyanakkor az Alapkezelőnek a tőkeáttételi hatás érdekében minden egyes kihelyezés esetében törekednie kell külső magánbefektetők bevonására az egyes tranzakciók szintjén, co-investment konstrukcióban. A magántőke-bevonás ösztönzésének fő eszköze a projekt ötletek értékelési rendszere.

A teljes leírás itt található.

Oszd meg másokkal is: