Új funkciók a Microsoft Edge-ben

Ugyan az Internet Explorert egy ideje már felváltotta a Microsoft Edge, kérdéses, hogy hányan használják aktívan a Safari, Opera, Chrome vagy Firefox webböngészők helyett (vagy mellett) és vajon meddig él az Explorer utódja. Ugyanakkor, elkerülve a korai veszélyeket, most úgy tűnik újabb funkciókkal látják el az Edge interfészét.

microsoft edge uj funkciok webndrop - Web N Drop -

Szeressük az Edget?

Noha senki sem várta tőle, a 2015-ben megjelent Edge még mindig képes meglepni minket, főleg mióta átváltott a konkurenciát is hajtó Chromium motorra. Jelenleg az összes felhasználó 4%-a minősül igazi Edge felhasználónak és ezzel meg is előzték a Firefox ügyfélkörét.

Mi következik most?

Annak érdekében, hogy az érdeklődés ne lankadjon és fel tudja venni a harcot a konkurenciákkal, a Microsoft most 3 új fejlesztésen dolgozik böngészőjük számára. A készlet egy számológéppel, mértékegység-váltóval és egy sebességteszttel bővül. Utóbbiról még kevés hír van, azonban érdekes lehet azok számára, akik szeretik monitorozni számítógépük, valamint internetük teljesítményét. Óvatosan jegyezném csak meg, hogy számológépet vagy mértékegység váltást a Macesek régóta tudnak végezni, elég ha a Spotlightba beírják az átváltani kívánt összeget és a valutanemet, vagy a számológép szót. Persze ne legyünk elégedetlenek, minden újítás jó dolog, pláne, ha egy amúgy is ingyenes eszközbe építik bele.

Forrás: PCWorld

Eredeti cikk: Dr. Windows (de)

Oszd meg másokkal is: