Top 5 web design trend 2022-ben

Már 2021 is elég változatos év volt és rengeteg újítást hozott magával, azonban ebben az évben a kreativitás tovább „fajul”, idén minden ami szokatlan, az válik megszokottá. Lássunk 10 olyan meghatározó tényezőt, amely biztosan fontos szerepet játszik majd a design elemek között.

Inclusive Design

Az inkluzív tervezés a weboldal tervezési folyamatának minden lépését érinti, a webhely célközönségével kapcsolatos stratégiai döntéshozataltól a hangszínig és a személyre szabásig, valamint a márka grafikai nyelvének meghatározásáig, hogy minden nemhez, nézőponthoz, tapasztalathoz igazodjon.

Például a funkcionális célokat szolgáló képek és illusztrációk egyre gyakrabban jelennek meg gender-független módon, játékos sokszínűséget kínálva.

Ezenkívül a játékvilág hatása alatt a következő évben az internetet egyre több avatar, illusztráció és nem emberi identitású karakter fogja elárasztani, mivel az internet alternatív valóságokat kínál – megkérdőjelezve annak valódi lényegét, mivoltát.

alán az egyik legmeghatározóbb jelenség az infografika, ami kényelmes navigálást és értelmezést biztosít minden weboldal számára.

inclusive design webdesign trend 2022 - Web N Drop -

Scrollytelling

A scrolllytelling egyre népszerűbb módja a digitális interfész kihasználásának és egy bonyolult történet közvetítésének.

Ezek a vizuális effektusok arra törekszenek, hogy elbűvöljék a közönséget, és lebilincselő tartalmat szolgáljanak fel. A görgetőelemzést „narratív vizualizációnak” is nevezik – olyan vizuális elemek sorozata, amelyek egymás után vannak rendezve, időrendi sorrendben, hogy egy adott üzenetet közvetítsenek a látogatók felé.

Csakúgy, mint a könyv saját tempójában történő olvasásának lehetősége, a webhelyek is lehetővé teszik, hogy személyre szabott módon navigáljunk és irányítsuk a folyamatokat, ezzel lehetővé téve, hogy minden felhasználó számára egyedi élményt biztosítson.

Az Apple már régóta használja ezt a vizuális megjelenítést, talán ott a leginkább észrevehető ennek a módszernek az alkalmazása.

Horizontal Scrolling

Az intuitív függőleges navigációval ellentétben az horizontális görgetési elrendezés meglepő interakciókhoz vezethet a szövegek és képek között.

Ez különösen igaz a portfóliówebhelyekre, katalógusokra, térképekre és hasonlókra. A projektek és városok felfedezése és az online galériák felkeresése során sokkal vonzóbb az oldalirányú navigáció. Ideális esetben a vízszintes görgetés vonzóbbá, szórakoztatóbbá és emlékezetesebbé teheti a webhelyet és egy újfajta megközelítést biztosít. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy reszponzivitás szempontjából nem előnyös, mivel ezt a technológiát kizárólag asztali (desktop) nézetben lehet megvalósítani.

A Home Societe egy interior design weboldal, amely tökéletesen ötvözi a legfontosabb 2022-es web design trendeket, kiemelve a horizontális görgetést.

horizontal scrolling website 2022 Large - Web N Drop -

Brutalist Typography

A Brutalist Typography a mai webdizájn könnyedségére, optimizmusára és minimalizmusára adott reakciónak tekinthető. Könyörtelenül masszív stílus, amely ellentétben áll a csiszoltabb modern konvencióval.

Dinamikus rácsos felépítés, szegmentált betűk, szakaszok, fejlécek és bekezdések jellemzik, ahol minden tipográfiai megvalósítás abszolút „túl van tolva” és a web design magját maguk a betűk adják.

A Zona de Propulsão egy technológiai innovációs központ számára készített weboldal. Ennek az identitásnak mindenképpen a gigantikus típus a kiindulópontja, amely városias fesztiválhangulatot teremt. A tervező olyan információkat akart létrehozni, amelyek mindenki számára elérhetőek, és a technológiai ismereteket elérhetőbb módon mutatják be.

Contrast Colors

A szín egy alapvető eszköz, amely segít a felhasználó összpontosításában és az érzelmek serkentésében is, ezért érdemes nagy hangsúlyt fektetni rá.

Általában egy meghatározott közönséget célozva ez a stílus élénk, felbukkanó webdesign-esztétikává fejlődött, tele underground stílusjegyekkel, neonnal színekkel, élénk kontraszttal és színátmenetekkel.

A Superglow egy zenei és életmódtervező stúdió. Weboldaluk második része nagy fekete címeket egyesít egy szilárd sárga háttéren. Az általános megjelenés telített fényképeket tartalmaz elhalványuló egéranimációval, amelyek az egérmutatón jelennek meg, és a belső hivatkozáson belül a projektre utalnak.

contrast color 2022 webdesign trends Medium - Web N Drop -

Hasznos linkek:

Oszd meg másokkal is: