Mélyponton az ETH árfolyama

Az Ethereum natív tokenje, az ETH kisebb június 18-án 880 dollárra, az elmúlt másfél év legalacsonyabb szintjére esett. Mi várható ezek után?

ethereum arfolyam 880usd alatt - Web N Drop -

A korábbi hatalmas esést követően az elmúlt napokban – talán nem várt módon – 30%-ot emelkedett az értéke, ekkor 1150 USD fölött jár az ETH értéke, majd egy újabb 9%-os esés következett. Független elemzők figyelmeztetik a befektetőket, hogy legyenek óvatosak az elkövetkezendő időkben.

Merre tovább?

Az ether más vezető kriptovalutákkal együtt, köztük a BTC, a SOL és az ADA, medvepiacra került. Az ETH/USD jelenleg 77%-kal a 4951 dolláros rekordmagas szintje alatt kereskedik, de egyes tokenek 90%-kal vannak lemaradva a 2021-es csúcsszintjükhöz képest.

Az infláció megfékezését célzó Federal Reserve rossz politikájával kapcsolatos aggodalmak eredményezték ezeket az eladásokat, ezzel párhuzamosan a hagyományos részvénypiacokat is meggyengítve.

Az amerikai jegybank 2023-ig tervezi az irányadó kamatlábak emelését, ami miatt a befektetőknek kevesebb likviditása maradhat a kockázatosabb eszközök, például a BTC és az ETH megvásárlására.

Emellett az úgynevezett decentralizált pénzügyi vagy DeFi szektor által vezetett kényszerű eladások és likviditási gondok további lefelé irányuló nyomást gyakoroltak a kriptopiacra, így korlátozva az ether kilátásait arra, hogy folytassa a fellendülési rallyt a továbbiakban.

Más elemzők szerint az ETH még nem érte el a mélypontját, és az ára tovább eshet a 700-800 dolláros tartomány felé.

Oszd meg másokkal is: