Hogyan termeljünk bevételt a nyári szezonban (is)

A nyári időszak sok vállalkozó számára ijesztő lehet, főleg, ha bevételszerzésről beszélünk. A valóságban azonban nem kell annyira megijedni ettől a periódustól sem, megfelelő stratégiával a nyári hónapokban is meghozhatjuk a vásárlók pénzköltési kedvét. Lássuk hogyan!

bevetel noveles nyaron webndrop - Web N Drop -

Tudatos marketing

Ahogy a fogyasztók is elsődlegesen a balatoni lángosra és a nyaralásra konxentrálnak, úgy sok vállalkozó is meghozza azt a döntést, hogy a nyári időszakban nem a bevételszerzésre koncentrál, hanem kicsit hátradől. Ez azoknak lehet szerencsés, akik nem így gondolkodnak és ezekben a hónapokban is igyekeznek megnyomni az ügyfélszerzést és a kapcsolatépítést. Kihasználva a versenytársak “pihenőjét”, érdemes lehet felépíteni egy ütős marketing kampányt, ami képes bevonzani a vevőket. A legszerencsésebb, ha van egy webshopod, ami kis túlzással automatikusan képes termelni a bevételt.

Az emberek szeretnek pénzt költeni

Az emberek pénzköltési hajlandósága nyáron sem csökken, sőt, talán azt lehet mondani, hogy a téli-arácsonyi időszakkal vetekszik. Ez az a periódus, amikor mindenki úgy érzi, hogy a kőkemény munka meghozza a gyümölcsét és kicsit megengedhetjük azt, hogy jól érezzük magunkat. Természetesen azok a vállalkozások, melyek valamilyen nyárral kapcsolatos terméket vagy szolgáltatást árulnak, azok könnyedebben tudnak bevételre szert tenni, azonban mivel jelenleg már egy sokkalta tudatosabb vásárlói szokásokkal felvértezett fogyasztói társadalomban élünk, így sokan ráugranak egy jó ajánlatra, ami akár hosszútávon is egy jó befektetésnek tűnik.

Nem mindenki nyaral

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy külföldre utazzon vagy eltöltsön néhány napot a Balatonon, azonban ezeknek az embereknek is szüksége van termékekre, szolgáltatásokra amik a hétköznapi élet során elengedhetetlenek. Előnyben lehetnek azok, akik valamilyen háztartással kapcsolatos terméket vagy szolgáltatást kínálnak, de azok is akik az egészséges életmód területén ügyködnek, hiszen ez mindig egy jól profitáló iparág.

Ne fukarkodj a kedvezményekkel

Noha az eredményes árképzésnek nem feltétlen az akciók és az árcsökkentések a legsikeresebb módjai, érdemes megfontolni, hogy nyárra valamilyen időszakos kedvezménnyel rukkoljunk elő. Kereshetünk olyan partnereket, akikkel közös promóciót tudunk kínálni és ezáltal egy sokkal érdekesebb és egy a vásárló számára metgtérülőbb csomagot tudunk értékesíteni és ezzel a helyére billenteni bevételünket.

Női termékek

Mindenféle diszkriminatív kijelentés nélkül is statisztikailag bizonyított tény, hogy a nők vásárlóereje sokkal nagyobb, mint a férfiaké, a nők több pénzt költenek új dolgokra, még akkor is, ha az elmúlt években sokat erősödött a férfiak ezirányú tevékenysége. Ha van rá lehetőség, akkor megpróbálkozhatunk egy kimondottan nők számára létrehozott szolgáltatással vagy termékkel, amit akár kombinálunk az időszakos promócióval és ezáltal mindjárt limitáltnak és érdekesnek tűnik amit kínálunk.

Szedjük ráncba weboldalunk/webshopunk

Ne hanyagoljuk el online megjelenésünket, hiszen ez az a felület, ahol egységnyi idő alatt a legtöbb potenciális vevőt el tudjuk érni. Szánjunk rá időt, vagy akár pénzt is és korszerűsítsük weboldalunkat, pláne, ha az esetlegesen csökkenő forgalmunk miatt erre van időnk és lehetőségünk. A legjobb, ha szakemberekre bízzuk a dolgot és adunk egy esélyt oldalunknak és vállalkozásunknak, hogy digitális image-ünk mindenkor aktuális és izgalmas legyen, kellően felhasználóbarát és reszponzív megjelenést biztosítson. Ebben természetesen mi is tudunk segíteni!

Akár ez is érdekelhet: Weboldal előfizetés – Havidíjas weblapok

Oszd meg másokkal is: